Aan de slag bij de

Griffie

Onze huidige vacatures

Werken als Raadsgriffier bij de Gemeente Schouwen-Duiveland

 

Ellen is onze raadsgriffier. Een bijzondere baan in een mooie organisatie. Zij vertelt graag over de taken van de griffie en haar werkzaamheden. 

Griffie

De griffie helpt en ondersteunt de gemeenteraad bij zijn taken. Ze regelt en organiseert bijvoorbeeld de vergaderingen van de raad. De griffie zorgt ervoor dat de besluiten worden opgeschreven en bewaard. Ook is de griffie een soort schakel tussen de raad en de inwoners. Ze moedigt inwoners aan om mee te praten en mee te doen. De griffie geeft advies aan raadsleden en helpt ervoor te zorgen dat het bestuur open en duidelijk is. Ten slotte helpt de griffie raadsleden met training en informatie. De persoon die de griffier is, wordt niet door de mensen die voor de gemeente werken gekozen of aangenomen. De gemeenteraad doet dat.

Ontdek jouw mogelijkheden


Ben jij een echte samenwerker die graag een stapje extra zet voor mens en maatschappij? En voel jij je thuis bij een gemeente die zich elke dag inzet voor ons eiland? Kom Gemeente Schouwen-Duiveland versterken. Solliciteer op een van de vele functies.