Ons Sollicitatieproces

Alle stappen van sollicitant tot werknemer

Stap 1: Reageren op een vacature

Wij proberen in onze vacatureteksten altijd zo compleet en duidelijk mogelijk te zijn. Heb je vragen? Dan vind je vrijwel altijd een contactpersoon om te bellen. Anders kan je mailen naar vacatures@schouwen-duiveland.nl. Solliciteer via de knop als je interesse hebt!

Stap 2: Beoordeling CV

Als wij jouw documenten in goede orde hebben ontvangen, zullen wij ze beoordelen. Mochten wij vragen hebben die niet kunnen wachten op een gesprek, bellen we je op. Voor het plannen van een gesprek, neemt meestal het secretariaat contact met je op.

Stap 3: Als je op eerste gesprek komt

Heb je een eerste gesprek? Dat is mooi! Dat betekent dat wij denken dat jij een goede match zou kunnen zijn de voor vacature. In de gespreksbevestiging lees je met wie jij zult spreken en hoe dat zal gaan. Het kan zijn dat het gesprek digitaal is, zorg dan voor een rustige omgeving met goed licht. 

Stap 4: Als je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek

Soms is er behoefte aan een tweede gesprek. In zo'n gesprek leer je meer mensen van onze organisatie kennen. Stel alle vragen die jou een beter beeld geven van de functie en onze organisatie. Voor bepaalde functies kan er dan een assessment volgen.  

Stap 5: Gegevens doorgeven

Wij willen jou graag een arbeidsovereenkomst aanbieden! Hiervoor hebben wij van jou wat extra gegevens nodig, zoals jouw bankrekeningnummer. Veel gegevens heb je al ingevuld tijdens jouw sollicitatie. Geef alles snel door en gaan wij snel voor je aan de slag!

 

Stap 6: Contract tekenen

Wij houden graag nog een arbeidsvoorwaardengesprek met jou. Wij hebben voor jou een arbeidsovereenkomst klaar liggen om te tekenen. Tijdens deze afspraak loopt P&O er met jou en jouw toekomstige leidinggevende doorheen om te zorgen dat alles voor jou duidelijk is en jij weet waar je voor tekent. 

Ontdek jouw mogelijkheden


Ben jij een samenwerker die graag een stapje extra zet voor mens en maatschappij? En voel jij je thuis bij de gemeente die zich elke dag inzet voor ons eiland? Kom Gemeente Schouwen-Duiveland versterken. Solliciteer op een van de vele functies!